Mai face cineva cafea la ibric acasă?


Eu sunt un mare consumator de cafea, poate prea mare.
Nu am filtru de cafea şi nici nu-mi doresc unul pentru simplul motiv că nu-mi place cum iese cafeaua la el.
Tata făcea cafeaua nechezolul la ibric. Adică fierbea cafeaua nechezolul împreună cu zahărul până ce era gata să dea în foc, apoi oprea focul, amesteca vânjos în ea şi o lăsa să i se liniştească zaţul.Cafea la Ibric
În armată făceam cafeaua aproape identic doar că înlocuisem ibricul cu o cană de porţelan, nechezolul cu cafea iar aragazul cu un fierbător electric. Îmi ieşeau 12 ceşti dintr-o pungă de 100 gr de cafea Fortuna din care 11 le vindeam. Îmi scoteam astfel bani pentru încă o pungă de cafea şi-mi mai rămâneau bani şi de un pachet de „Carpaţi”.
Ulterior, scârbit fiind să mai păzesc cafeaua să nu dea în foc, am început să fac cafeaua „opărită”. Reţeta e simplă: 2 linguriţe cafea, 1 linguriţă zahăr şi 200ml apă clocotită peste. M-am obişnuit aşa şi am observat că majoritatea cunoscuţilor fac cafeaua în acelaşi fel. Idea e că are o mare importanţă şi cafeaua folosită. Eu folosesc Nova Brasilia de regulă.
Sunt touşi curios dacă mai face cineva cafea la ibric şi cu ce sortiment de cafea îi reuşeşte cel mai bine. Poate am să încerc şi eu să văd dacă astfel îmi voi reînvia şi alte amintiri demult uitate.

Din păcate, acum tot mai mulți folosim aparate speciale pentru Espresso, ceea ce nu este totuși chiar rău, doar că ne face să uităm tradiții, gusturi și ne determină să fim mai puturoși!

Anunțuri

4 comentarii

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s