O pasăre cu aripa rănită poate avea norocul de a întâlni pe cineva cu suflet bun care să o îngrijască şi care să se ataşeze de ea, să-i fie alături pentru tot restul vieţii, acea pasăre chiar dacă nu ar rămâne schiloadă ar avea toate şansele să fie mult mai fericită decât în sălbăticii. Atunci ea ar putea aprecia secunda fatidică ce i-a sortit viitorul, cu toate că în momentul acela nefericit părea într-o situaţie fără ieşire!

Multe animale care trăiesc în grupuri, haite sau turme au instinctul de a fi solidare, se întâmplă ca o antilopă să fie salvată de foamea unui leu chiar de suratele ei, care în mod solidar o apără simţind că nu este chiar totul pierdut.

Un om solitar este asemeni acelei păsări, poate fi foarte puternic şi încrezător în viitorul său dar este de ajuns o clipă, o întâmplare nefericită, să-i schimbe felul de a fi, pentru că din păcate oamenii sunt din ce în ce mai puţin solidari cu semenii lor. Există mulţi oameni dispuşi să le facă rău semenilor pentru un bănuţ de argint. Dar de ce? La ce ne folosec banii?

Nu trebuie să ne căutăm fericirea într-un culcus de milioane de euro, nu trebuie să ne dăm peste cap pentru a avea ultima fiţă de telefon, pentru că nu întotdeauna banii ne aduc fericirea. E bine să ai o maşină scumpă dacă ţi-o permiţi pentru că ai câştigat cinstit nişte bani şi vrei să-i investeşti în siguranţa ta, a familiei tale sau a celor pe care îi întâlneşti pe stradă, dar nu văd de ce ai face orice să intri în posesia unei maşini cu care să te mândreşti că eşti cel mai tare, cel mai rapid, cel mai de cel mai … fără a-ţi păsa de cei din jurul tău!

Fericirea o poţi găsi mai ieftin de atât:

 • Privind cât de frumoasă e luna noua sau o stea căzătoare ce se ascunde repede în spatele unui copac, asta în timp ce lângă focul de tabără de abia stins te pregăteşti să adormi învelit doar cu o patura!
 • În frumuseţea incredibilă a unui tablou care are să-ţi spună atâtea lucruri încât nu-ţi mai vine să te desparţi de el!
 • În ochii veseli ai copilului ce aleargă în întâmpinarea ta!
 • Citind cuvinte înşirate din suflet de oameni precum: psi, sara, redsky, anaid, rokssana,scorpio, cita, dictaturajustiţiei,
  tibi, andy, vania, gabi, tu1074, zina

Şi în multe alte lucruri …

Voi unde vă găsiţi fericirea?

 

 

Anunțuri

13 gânduri despre „Duzina de cuvinte – Unde, cum și când ne găsim fericirea?

 1. fericirea o gasesc in echilibru,in pace,in aerul pe care il respir,ea este intotdeauna cu noi,pentru noi,trebuie doar sa fim deschisi sufleteste si ea va salaslui pentru totdeauna in inimile noastre….

  Apreciază

 2. Pingback: Duzina de cuvinte-Dorinte « Cataratorii
 3. în cuvântul scris cu cerneala zorilor, în îmbrăţişarea omului drag, în floarea ce-mi dăruieşte culoarea ei, în cărţile citite, în gesturi simple şi mărunte, în ciocolata împărţită pe din două, în zâmbetul mamei şi în torsul pisicii aşezată culcuş în braţele mele.

  Apreciază

 4. Pingback: psi-words » duzina de cuvinte- de trei ori
 5. Pingback: Parfum de ciocolată « Ioan Usca
 6. Pingback: duzina de cuvinte -11- curatenie « Rokssana's Blog
 7. Pingback: Paul Falconer Poole (1806–1879), pictor englez « my heart to your heart
 8. Eu mi-o găsesc în noapte, când toată lumea ţi-o poţi închipui la fel, zugrăvită-n aceeaşi culoare şi-n dimineaţă, când de tabla umedă a acoperişului de lipesc razele soarelui, dându-ne sens şi contur.

  Apreciază

 9. Pingback: Pungalunga « Almanahe's Weblog

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s