Marea Aventură pe care o anunțam în articolul de acum câteva zile s-a încheiat cu bine, lăsându-ne într-o stare complicată din punct de vedere emoțional: avem ceva regrete că nu a fost mai mult, fericire pentru bucuriile trăite, dorința de a repeta experiențele ș.a.m.d.

harta-bucuresti-orsovaPrima etapă a acestei aventuri a început pe data de 5.07.2021 când, ceva mai târziu decât anticipam, am plecat din București în jurul orelor 9:30 dimineața având Waze-ul setat să-mi arate cel mai bun drum către Orșova.

Totul a decurs normal pe șosele, fără prea multe incidente neplăcute, doar două animale m-au deranjat până la Orșova: un bou de Teleorman care îmi venea din față pe contrasens în mare viteză și m-a forțat să opresc pentru a-i permite să revină pe banda lui și o ceafă lată de bulgar care a ținut neapărat să stea la 1-2 metri în spatele meu o mare parte a drumului de la Drobeta Turnu Severin până la Orșova cu toate că nici eu nu am mers tocmai ca melcul. Acest TIR cu numere de Bulgaria mi-a demonstrat că cei 90 km/h sunt doar povești de adormit copiii …

Partea amuzantă a acestei prime zile a fost aceea că am fost sunați de la recepția hotelului la care aveam rezervarea făcută chiar în momentul în care oprisem pentru a mă dumiri unde ar trebui să ajung. Deși făcusem rezervarea cu 2 săptămâni înainte și chiar plătiserăm în avans printr-o agenție de turism, am plecat la drum fără a mă interesa unde anume este situat hotelul despre care nu mai știam decât că avea un nume de pasăre.

Doar întâmplarea a făcut să fim sunați de la recepția „Flamingo Residence” chiar atunci când căutam în e-mailuri confirmarea rezervării fiind opriți la doar 150 de metri de acesta.

Se făcuse târziu, era aproape ora 16:30 și musafirii nu le mai soseau, așa că au decis să pună mâna pe telefon și să afle care-i baiul. Frumos gest!

Așadar, am făcut 6 ore și 20 minute de acasă până în Orșova cu două opriri pe drum: la benzinăria Montana din localitatea Peretu, aproape de Roșiori, unde am zăbovit cam 45 de minute pentru a umple rezervorul, a lua un mic dejun și o cafea și un mic popas (cam 15 minute) la intrarea în Drobeta Turnu Severin unde ne-am golit „rezervoarele”!

După ce ne-am cazat și ne-am refăcut forțele, am făcut și o mică plimbare pe malul Dunării pentru a avea idee despre cum să ne petrecem timpul în zilele ce aveau să urmeze.

A doua etapă a fost destul de plăcută și bogată în activități. Ne-am trezit cu gândul la o mică croazieră pe Dunăre. Cum altfel să te bucuri de frumusețea Cazanelor Dunării?



Deși mintea noastră era ocupată să proceseze senzațiile tari oferite de acestă mică plimbare cu șalupa pe Dunăre, ne-am hotărât că ziua nu poate să se încheie doar cu aceste amintiri, așa că ne-am decis să purcedem pe malul Cernei în sus și să descoperim Băile Herculane.

Micuța stațiune vestită pentru izvoarele de apă sulfuroasă este în paragină, cu toate acestea se văd urme ale intenției de a renova anumite monumente istorice. Peisajul oferit de Valea Cernei este superb, așa că ne-am petrecut toată după-amiaza dar și ziua următoare străbătând la picior micuța localitate:

În aceste plimbări, două locuri mi-au amintit de vremea copilăriei: un telefon fix cu cartelă (nefuncțional) și o inscripție din Epoca de Aur: „Proletari din toate țările, uniți-vă!”

Restul locurilor din Băile Herculane îți aduc în atenție urmele glorioase lăsate de Imperiul Austro-Ungar și de cel Roman.

Aventura nu s-a încheiat aici, voi continua articolul cu povestiri și imagini din alte locuri spectaculoase!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu