Portret de pițipoancă bătrână


Va trecut prin cap să faceţi portretul unei piţipoance bătrîne? Pare o contradicţie în termeni, dar la urma urmei nimeni nu este iertat de timp.
Cum mi-a venit ideea? Simplu, viaţa de zi cu zi e o vastă sursă de inspiraţie.
În această dimineaţă s-a urcat în autobuz o bătrânică, îmbrăcată elegant cu o rochie subţirică şi vaporoasă de vară, având pe cap o pălărie elegantă de paie şi în mână o pungă de hârtie în genul celor pe care le primeşti cadou la achiziţionarea unor gadgeturi mici dar scumpe. Cu picioarele-i tremurânde şi cu glas slăbit a rugat o tânără, care evident se ducea la servici să-i cedeze locul pe scaun. După câteva minute, după ce respiraţia ia revenit la un ritm normal, s-a adresat domnului de lângă ea:
-Cred că mai pleacă microbuze spre Constanţa de lângă Gara de Nord, nu? Am împlinit 80 de ani şi mi-am făcut cadou o „fugă la mare”, în amintirea clipelor frumoase din tinereţe!
Toţi cei ce au auzit-o pe bătrânică am rămas pe gânduri cu gura căscată,inclusiv cel întrebat. S-au aşternut câteva clipe de tăcere.
Nu ştiu la ce se gândeau ceilalţi dar eu mă gândeam la cum vor arăta piţipoancele epocii McDonald’s peste 60 de ani. Cu trupul îmbuibat de E-uri şi mintea strivită de îngâmfare nu cred că vor mai arăta şi vorbi la fel de elegant precum bătrânica din autobuz!

6 comentarii

 1. mai daca zicea ca isi face cadou o iesire in banbu poate …. o credeam pitzi… dar asa nu vad de ce nu… pana la urma pe vremea ei , se obisnuia ca oamenii sa aiba si concedii… chiar exista acest lux pentru mai toata lumea, nu doar pentru cei avuti, ca in ziua de azi….

  Apreciază

 2. @CLM: e ceva firesc ! Cu toate ca unora le pare cidat!
  @Bianca: Mă bucur să te văd (pe blog), te mai aștept!
  @adelina: eu cred că ar trebui considerată model de urmat
  @all of you: O cafea, un ceai, ceva?

  Apreciază

 3. […] lagrig.ro : Va trecut prin cap să faceţi portretul unei piţipoance bătrîne? Pare o contradicţie în termeni, dar la urma urmei nimeni nu este iertat de timp. ( in urma cu cateva secunde ) 0 vizualizari  |  via grig |  Ingroapa |  |   |  | Pe Blog | pitipoanca batrana portret Toate […]

  Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s