Un idiot blond cu apucături de nazist a reușit să curme viața a peste 90 de persoane și să marcheze psihic alte câteva mii. Pentru detalii citește despre Teroristul de la Oslo.
Cum poate reacționa societatea în fața acestor psihopați? În cel mai rău caz pentru nemernic v-a primi ca și răsplată 21 ani de cazare gratuită într-un penitenciar de maximă siguranță. Este oare suficient? Dacă ar fi închis pe viață ar fi suficient? Parcă nu… Ar trebui omorât? Parcă ar fi o pedeapsă prea ușoară … Ce ați zice dacă ar fi forțat să privească zilnic poze cu trupurile mutilate ale victimelor sale, filmulețe de la ceremonia de înmormântare și articole scrise în presă despre faptele sale iar ca pedeapsă corporală câte o crestătură pe zi în care să se presare sare? Parcă așa mai venim de acasă, nu? Dar așa ceva nu o să se întâmple prea curând pentru că în prezent oamenii au drepturi, au dreptul de a nu fii pedepsiți pe măsura faptelor lor.
Oare nu putem să inițiem instituția decăderii din funcția de ființă a cestor persoane si să le catalogăm drept „animale periculoase și inutile” iar astfel să aplicăm pedepse speciale pentru ele?

Anunțuri

Un gând despre „Ce poate face un idiot și cum îl poate înfrâna societatea …

 1. Cea mai mare pedeapsa este sa-l ajutam sa constientizeze ceea ce a facut .
  Nu stiu exact cum am putea face acest lucru , mecanismul acesta inca imi scapa ,insa iertarea este in mod sigur un inceput .
  Este foarte interesant ,insa flagelarea celui care a gresit este exact lucrul care il face sa persiste in gresala ,gasindu-si argumente in favoarea greselii .
  Iar opusul ,si anume iertarea ,este ceea ce face un individ sa constientizeze propria gresala .Adevarata pedeapsa este cea pe care individul o aplica sisesi in acel moment ,ceea ce se petrece in constiinta si sufletul lui .
  De altfel ,daca noi am fi ca si el ,multiplicati de cateva mii de ori ,nu este justificat si chiar devine o fapta de lauda ca acea persoana a omorat cateva zeci dintre noi ?

  Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s