Băsescu este penibil declarând că o parte presei din România este penibilă și că nu mai este credibilă nici în fața Comisiei Europene. Ce este Comisia Europeană și ce legătură ar trebui să aibă acesta cu Presa?
Să răspundem la prima întrebare.
„Comisia Europeană este organismul executiv al UE. Ea reprezintă şi susţine interesele Europei în ansamblul său, propunând reglementări şi garantând aplicarea acestora. ” aceasta este definiția preluata chiar de pe site-ul oficial al C.E.
Tot pe acel site se găsesc și atribuțiile acestei Instituții:
„Comisia propune noi reglementări şi se ocupă de gestionarea cotidiană a punerii în aplicare a politicilor europene şi a modului în care sunt cheltuite fondurile UE. Garantează că tratatele şi legislaţia europeană sunt respectate de toţi cetăţenii.”Prin urmare Comisia Europeană reprezintă Executivul (guvernul) Uniunii Europene
Ce legătură are această instituție cu presa? Ar trebui ca acesta să fie eventual cel ce asigură buna aplicare a legilor în vigoare referitoare la Presa și cam atât. Sursa informațiilor pe care se bazează anumite Instituții cu putere de decizie nu ar trebui în nici un caz presa.
Libertatea de exprimare a opiniei nu este pe deplin respectatată și nici înțeleasă în România, nici de către unele canale media, dar nici de către toate instuțiile publice.
Sunt într-adevăr oameni de presă care fac confuzie între opinie și informație, ceea ce este destul de grav pentru că una este să scriu de exemplu că: „Domnul Traian Băsescu îmi lasă impresia că este  dependent de alcool” și alceva ar fi să scriu că „Domnul Traian Băsescu este dependent de alcool”. În prima exprimare este vorba de impresia a mea, care este pur subiectivă, și pe care aș putea să o argumentez dar în nici un caz să o dovedesc altfel decât exprimând-o, iar în cea de a doua exprimare este vorba de o afirmație pe care nici o persoana nu ar trebui să o poată enunța fără a avea dovezi indubitabile sau fără a suporta rigorile legii, oricât de adevărată ar fi.
Domnul Traian Băsescu este în mod evident deranjat de o parte a presei, dar tot la fel de deranjați ne simțim și o parte dintre noi, cetățenii de rând, de minciunile exprimate de domnia sa, iar faptul că respectiva „parte a presei” ce-l deranjază pe domnia sa are o audiență destul de mare nu arată altceva decât dimensiunea nemulțumirii populației.

Anunțuri

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s