In domeniul de inchirieri auto nu conteaza cat de scump este autovehiculul respectiv. De asemeni, nu este deloc important daca automobilul in sine este fiabil, stabil sau impunator. Pe piata de rent a car, cel mai de baza aspect referitor la o masina va fi: Cat de interesati sunt clientii de inchirierea acestui autovehicul? Din fericire, automobilul Dacia Logan este una dintre cele mai inchiriate masini din Romania. Mai mult de atat, clientii de inchirieri solicita acest autovehicul si in tari ca: Germania, Italia si Spania.

Domeniul de inchirieri auto este pompat cu mii de modele de autovehicule. In prezent, se inchiriaza atat autovehiculul Dacia Logan, cat si masini ca Lexus sau Ferrari. Din cate observam, agentiile de rent a car se concentreaza pe cat de vruta este masina respectiva de catre clienti. Nu conteaza cat de scump este automobilul respectiv. Tot ceea ce este important este ca autovehiculul sa isi recupereze investitia si sa aduca profit in cadrul companiei. Din fericire, Dacia Logan a demonstrat atat pe piata de rent a car din Romania, cat si in afara tarii.

In prezent, masina Dacia Logan este solicitata atat la vanzare, cat si la inchiriere de clienti din Germania, Italia si Spania. Pana in acest moment, modelul Logan aduce foarte mult volum in domeniul de rent a car. Asadar, 90% din companiile de inchirieri auto din tara noastra, detin cel putin un autovehicul marca Dacia, modelul Logan. 

Cum a devenit Dacia Logan una dintre cele mai inchiriate autovehicule din Romania?

Romanii au fost foarte atasati de marca Dacia si sunt prieteni si in continuare. Inca de la aparitia sa, romanii s-au inghesuit pentru a cumpara aceste autovehicule. In anul 1966 s-a nascut marca Dacia, iar primele modele s-au vandut din Romania pana in Cuba. America Latina reprezenta unul dintre cei mai importanti cumparatori pentru acest brand. 

Imediat dupa anul 1970, Ceausescu a dorit sa transforme din masina Dacia, un automobil de familie. Astfel, intre anii 1970 si 1980 a fost perioada de glorie post-decembrista pentru marca Dacia. Atunci au fost inregistrate unele dintre cele mai mari cifre de afaceri din istoria acestei companii. 

Dar, sa nu va plictisim foarte multe cu informatii istorice! Sa trecem mai departe, la ceea ce insemna autovehiculul Dacia Logan pe piata de rent a car.

Clientii de rent a car din Romania aleg autovehiculul Dacia Logan

Autovehiculul Dacia Logan vine la pachet cu elemente tehnice, care nu pot fi gasite cu usurinta si alte masini. Pe piata de rent a car, nu se gaseste un alt automobil, care sa aiba acelasi raport calitate-pret. Dacia Logan este o masina stabila, spatioasa, cu un consum foarte scazut. De asemeni, pretul de inchiriere al acestui automobil este destul de mic, comparativ cu restul masinilor aflate intr-un parc de rent a car.

Romanii sunt foarte atasati de marcile autohtone

Toate astrele au suras acestui autovehicul, atunci cand a fost introdus in domeniul de inchirieri. Mai mult de atat, romanii sunt foarte indragostiti de marcile autohtone. Modelul Logan avea sa invie marca Dacia si a fost creat conform mentalitatii noastre: Bun si ieftin!

Era singura masina care putea sa fie achizitionata la 9000 de euro si sa aiba un consum mediu de 5%. De asemeni, Dacia Logan era singura masina din piata de rent a car, ce putea fi inchiriata la 23 de euro pe zi.

Marca Dacia nu si-a pierdut niciodata clientela. Pana in anul 1998, aceasta vanduse doua milioane de exemplare. In anul 1995, a fost inventat modelul Nova, care a fost vandut ( numai in Romania ) in peste 300.000 de bucati.

Brand-ul Dacia avut o coborare drastica incepand cu anul 1998. Din acest an, inginerii romani nu au mai tinut pasul cu tehnologia. Din aceasta cauza, vanzarile companiei Dacia au scazut destul de mult. Totul s-a schimbat in momentul in care a fost realizat parteneriatul cu Renault. Modelul Logan a fost produs de uzinele Dacia ( pe teritoriul Romaniei ) si a fost lansat la Paris. Ea a fost disponibila pentru vanzare incepand cu luna septembrie anul 2004.

Cand a fost introdusa Dacia Logan pe piata de rent a car?

Prima aparitie a acestui model in domeniul de inchirieri auto a fost in luna decembrie, anul 2004. Persoanele care au inchiriat acest autovehicul au fost romanii plecati la munca in strainatate. Deoarece feedback-ul a fost pozitiv, din ce in ce mai multe companii de rent au inceput sa introduca acest automobil in flota. S-a ajuns ca in prezent, aceasta masina sa produca mai mult de 30% din piata de inchirieri auto romaneasca.

De ce aleg romanii sa inchirieze automobilul Dacia Logan?

Aceasta masina vine la pachet cu foarte multe calitati. Dacia Logan este un autovehicul destul de spatios. Pe baza scheletului oferit, Dacia Logan vine cu foarte mult spatiu atat in interiorul masinii, cat si la nivelul portbagajului. Masina este dotata cu 5 locuri, iar bancheta din spate este rabatabila. Romanii care se intorc in tara de la munca, reprezinta cea mai mare categorie a clientilor de rent a car. Acestia prefera un autovehicul care sa nu consume foarte mult si care ofere spatiu pentru bagaje. 

Din fericire, Dacia Logan a fost mai mult decat necesara pentru a indeplini aceste conditii.

Comparativ cu alte masini aflate la inchiriat, Dacia Logan are un consum foarte scazut

Romanii circula destul de mult cu masina inchiriata. Media zilnica a numarului de kilometri ajunge la 200. Astfel, va fi nevoie de un autovehicul cu un consum mai scazut. Aici, intervine automobilul Dacia Logan. Acesta are un consum mediu de 5%. In interiorul orasului, Logan-ul va ajunge la 6%, iar in afara localitatii nu se va consuma mai mult de 5 litri pe suta de kilometri.

Un autovehicul care se asemana cu Dacia Logan, este Chevrolet Aveo. Cel din urma, vine la pachet cu un consum de 8,2 la suta de kilometri. Este singurul autovehicul care se apropie de Dacia Logan din punct de vedere al configuratiei tehnice. Cu toate acestea, consumul acestei masini este cu 58% mai mare.

In domeniul de inchirieri auto, masina Dacia Logan are cel mai bun raport calitate-pret

Tariful mediu pentru inchirierea acestui autovehicul este de 23 de euro pe zi. Desigur, fiecare companie de inchirieri auto este libera sa isi stabileasca propriul pret de inchiriere. Cu toate acestea, media tarifului de rent pentru aceasta masina este incadrata in intervalul 20 – 30 de euro pe zi.

Din pacate, nu se gaseste nici un autovehicul care sa vina cu aceleasi calitati tehnice si care sa fie inchiriata la acest pret. Ca sa intelegeti mai bine, acelasi Chevrolet Aveo poate fi inchiriat incepand de la 34 de euro pe zi. Astfel, intre cele doua automobile exista o diferenta destul de mare, atat ca pret, cat si ca consum.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data de ce prefera clientii din Romania sa inchirieze autovehiculul Dacia Logan. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns