Părerea mea despre greva spontana a lucratorilor RATB


Greva RATB 15 iulie 2011

Când am auzit că e grevă la RATB și am văzut că pe nici un canal media nu este prezentat evenimentul am fost un pic contrariat, circulasem cu autobuze RATB toată dimineața și nimic nu părea să anunțe un așa eveniment. Am verificat informația cu proprii mei ochi și văăzând cum, pe măsură ce se întorceau din curse mașinile RATB se alniau pe partea dreaptă a carosbiluilui și anunțau că nu mai pleacă în cursă, pentru o clipă am avut același sentiment pe care l-am avut și în dimineața zilei de 22 decembrie, când auzeam muncitori de la diferite Intreprinderi cum se organizau și cum discutau despre sfârșitul lui Ceaușescu pe față, fără ascunzișuri !
De ce este greva aceasta atipică? Pare o revendicare indusă, doleanțele nu sunt pe măsura acțiunii de protest, călătorii par a se resemna repede cu ideea de a se descurca și fără RATB și acest fapt mă uimește!
Ce a scos în evidență această „grevă” despre mass-media? Că sunt o gloată de neprofesioniști … sindromul copy&paste prezent până deunăzi doar la unii „blogg-eri” este scos în evidență de acest eveniment. Cum poți să dai pe post neîncetat informația că: „șoferii RATB se retrag la depouri”? Cât de tâmpit să fii ca să repeți până la exasperare această idioțenie? Pentru cei ce se simt cu musca pe căciula: manipulanții (conducțorii – dacă vă simțiți frustrați folosind termenul de manipulant) tramvaielor se retrag la depouri iar șoferii la autobaze sau garaje !
Pe scurt: o grevă de rahat !

3 comentarii

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s