Sunt adeptul siguranței atunci când este vorba de mașină, prefer să nu bag în seamă deficiențele de estetică și să fac tot ceea ce ține de mina ca mașina să frâneze și să vireze bine. Tocmai de aceea la sfârșit de noiembrie am decis să nu aștept zăpada și înghețul și să schimb anvelopele de vară cu unele de iarnă.

Deși aveam o pereche de anvelope de iarnă destul de bune pe care le puteam lua de pe vechea mașină, am preferat să le schimb pe toate 4 cu unele tot SH, dar cu profil mai apropiat de adevăr.

De ce am luat anvelope de Iarnă SH, în loc să iau anvelope noi, la același preț?

Fac această paranteză pentru a vă spune argumentele mele în favoarea anvelopelor SH. Deși nu am mare experiență în calitate de șofer, cred că anvelopele premium de la producători de renume gen ( Michelin, Goodyear, etc), chiar dacă au fost folosite 1 -2 ierni, au performanțe mult mai bune decât unele noi de la branduri necunoscute. Cred că este vorba de experiență și de bani investiți în cercetare și am ajuns la aceasta concluzie după ce am folosit timp de o iarnă și niște gume noi, luate de la un brand ieftin.

Dacă aveți argumente solide, mă puteți contrazice oricând, de aceea am lăsat discuțiile libere.

Vă spuneam în titlul articolului că acum regret investiția făcută în aceste anvelope de iarnă. De fapt nu regret banii cheltuiți, deoarece și doar pentru 3 km pe drumuri în condiții de iarnă sunt conștient că acele anvelope mă pot scuti de neplăceri mult mai mari.

Ceea ce regret cu adevărat este lipsa zăpezii. Am aceasta este a 3-a iarnă de când am obținut permisul și nu am condus în condiții de iarnă decât cu câteva ocazii. Destule încât să-mi dau seama că anvelopele fac diferență, dar nu suficiente încât să capăt destulă încredere în mine în cât să mă aventurez iarna cu mașina la munte sau în zone premontane.

Se pare că și iarna aceasta va fi una atât de blândă încât să pot circula cu cauciucuri de vară, fără să risc o amendă!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 4 comentarii

  1. Cristina Dragomir

    Mda, nu prea am mai avut iarna de cativa ani incoace, dar… cum nu stii niciodata ce va fi, mai bine te aliniezi la ce se dicteaza.

    1. Grig

      Corect. Un 2023 cu multe împliniri îți doresc!

  2. Francisc Vasile

    Să nu regreți niciodată că ai luat ceva folositor pt mașină, în speță încălțări noi.
    Eu am niște „gioarse” all weather, dar vreau sa-mi iau BFGoodrich all terrain. Zice-se ca-s cele mai bune pentru Duster.
    cu astea ale mele simt cum patinează mașina pe ploaie. Dacă o dau pe 4×4 nu patinează, dar nu e ok. Trebuie schimbate

    1. Grig

      Am auzit de la experimentați că astea all wether, all sesons etc sunt păcătoase rău și m-am ferit de ele. În schimb, am mers cu M+S vara și mi-au prins forte bine când m-a prins ploaia pe un drum neasfaltat într-o zonă premontană.