Trebuie să plătesc o taxă la poştă. Intru în cel mai apropiat oficiu şi mă adresez fetei de la unul din cele 3 ghişee:
_ Bună ziua, vreau să plătesc taxa pentru cazier.
_ Aţi completat mandatul?
_ Care mandat ?!
_ Acesta ! Îmi răspunde amabilă arătându-mi un cartonaş format A7.
_ Aveţi cumva un pix? am întrebat.
_ Nu.. ne pare rău … dar nici pentru noi nu prea avem…
Cum eram singurul client al Poştei, recurg la ultima soluţie: plec să cumpăr un pix !
Abia la al 4-lea chioşc de ziare un tip amabil mă lămureşte:
_ Ştiţi!? Nu avem voie să vindem pix-uri pentru că ne trebuie cod CAEN de papetărie şi pentru câţiva lei pe zi vânzare nu se merita ! Dar vedeţi că este o papetărie la 3 blocuri mai în faţă !
Intru în Papetărie gâfâind şi blestemând ziua în care m-am apucat de fumat şi de fericire că am găsit în sfârşit un loc de unde pot cumpăra un amărât de pix ,  iau 5 bucăţi.
Ajung înapoi la oficiul poştal şi după ce sunt rugat să rescriu vreo 5 cartonaşe pentru că: nu se vede bine IBAN-ul (pentru cei ce nu ştiu este un număr de cont un pic mai lung) în căsuţa de 20 mmm, nu am lăsat loc destul pentru a trece şi judeţul (sunt din Bucureşti şi habar nu aveam că Bucureştiul e şi judeţ, dar doamnele lucrează la poştă or şti mai bine), deci după ce reuşesc să scriu destul de frumos, ordonat şi caligrafic astfel încât să-mi fie acceptat cartonaşul sunt trimis la un alt ghişeu pentru că domnişoara (şi-a cerut scuze politicos) e nou angajată şi nu mai ştie să pornească aplicaţia pe calculator…La celălalt ghişeu (o doamnă mai în vârstă), foarte sigură îmi arată unde să mai scriu două liniuţe şi o virgulă după care procesează cartonaşul (tastează datele de pe el în calculator pentru a efectua tranzacția !!!Eheee!), îmi ia banii, îmi dă chitanţa şi când dau să plec strigă după mine: ” _ Alooo ! Domnu’, pixul, vă rog să mi-l înapoiaţi !”
Gata, mi-am zis. Până aici!
_ Auziţi cucoanelor!? Păi nu mi-aţi spus voi acum o oră că nu aveţi nici voi cu ce să scrieţi? şi răbufnesc: Hoaştele dracu’, staţi ca putorile, nu aveţi habar de capul vostru că v-aţi angajat pe ochi frumoşi !!!
_ Auzi? bă porcu’ dracu’! Ieşi afară până nu chemăm Poliţia, că nu suntem plătite să ne’njure toţi analfabeţii ! Nu sunteţi în stare să scrieţi trei cuvinte şi vă răzbunaţi pe noi, parcă ne-ai plăti din banii tăi … Auzi la el …
Plec resemnat şi mă găndeam ce m-o fi apucat? Parcă , na , a greşit şi ea sau poate îi trebuia un PIX ?!

Anunțuri

3 gânduri despre „Oficiul poștal – pamfletul 1

  1. Cred că ai nimerit în singura Poştă ce avea angajaţii un pic surmenaţi de atâta muncă! În rest nu cred că mai e aşa undeva …decît poate la turci, indieni sau hinduşi ,,,
    Sau poate tu erai pra stresat si grabit !

    Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s