„Vrem spații verzi!”


Așa strigau cam 150 de persoane care într-un gest de nesupunere civică protestau, blocând pentru câteva minute circulația în apropiere de Palatul Parlamentului, împotriva celor ce își fac legile după bunul lor plac.
Mă tem că gestul lor este unul inutil deoarece țara aceasta are o cu totul altă grilă de valori, importată din „Caracatița” mai degrabă decât din democrația occidentală, la noi banul are o valoare mult mai mare decât ar trebui să aibă și asta nu pe piața de consum ci raportat la alte valori pe care prea mulți politicieni nu le cunosc: onoare, cinste, virtute etc.
Ce au făcut organele statului atunci când au văzut acest gest de nesupunere? Au trimis câteva zeci de jandarmi, precum şi nelipsita cameră de filmat a MAI, astfel încât probabil că în cel mai scurt timp membrii ONG-urilor ce au îndrăznit să arate cu degetul mârşăvia unor oameni se vor trezi cu dosare penale pentru :”blocarea cu intenţie a drumului public”.
Într-o ţară normală acest lucru nu s-ar fi întâmplat pentru simplul motiv că mai întâi ar fi fost cercetaţi cei ce încalcă legea în spiritul ei: cei ce îşi bat joc de noi toţi prin obrăznicia lor, iată un exemplu singular, un colţ din parcul Tineretului din Capitală, imaginile din satelit pe care Google le pune la dispoziţia noastră sunt grăitoare şi nu le mai comentez, vă las pe voi să o faceţi:

 

Aşa arăta în 2000
Aşa arată în 2010

 

O singură întrebare îmi vine în minte: Cine a greşit mai mult: acela ce a blocat o strada 10 min sau cel ce a privat oraşul de oxigenul a 10 copaci pentru a se bucura el de această panoramă:

Articol preluat de pe: http://www.LaGrig.ro

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s