Câteva păreri despre Allview


Am început să folosesc telefoane Allview odată cu trecerea de la Telekom la DigiMobil. Mi-am făcut o părere foarte proastă despre acestă marcă pentru că am luat vreo 3 bucăți de A 4 You, un model de telefon care nu a rezistat prea mult în mâinile mele. Am stricat 2 în 3 luni după care m-am orientat către alt producător.

00_viper_i_4g

Anul acesta a venit vremea să îmi schimb iar telefonul de la Digi și am încercat să mă feresc de acest producător. Fiind destul de limitat în opțiuni, m-am lăsat influențat de fata de la Client Service și am acceptat să optez pentru un Allview Viper V2 I4G (display HD de 5″, 2GB RAM, 16GB ROM, 4G, finuț, drăguț și negru).

După mai bine de o lună de utilizare pot să vă spun că este un telefon destul de reușit. Se simte efortul celor responsabili de a încerca să facă o impresie bună în piață.

Am să încep cu părțile negative:

 • bateria se descarcă destul de repede, dar ține mai mult de 12 ore chiar dacă este utilizat normal, pe post de telefon și doar din când în când, la nevoie, se verifică un mail, se caută câte ceva pe Google sau se utilizează Google Maps pentru a găsi indicații de orientare către destinație necunoscută nouă.
 • pe display nu are o sticlă de calitate ci sticlă ordinară, nu i-am încercat încă rezistența dar mă îndoiesc că va supraviețui primei întâlniri accidentale cu o suprafață dură. Până acum nu s-a zgâriat, cu toate că i-am îndepărtat folia de protecție și nici pe cea primită cadou în pachet nu am folosit-o.
 • capacul din spate pare și se simte ca fiind de proastă calitate. Nu se închide chiar bine (scoate zgomote când este apăsat, chiar dacă pare că s-a fixat unde trebuie). Este destul de lucios și nu iți permite să-l utilizezi în deplină siguranță cu o singură mână.
 • senzația generală pe care ți-o lasă telefonul este aceea de fragilitate, caracteristicile tehnice și aspectul compensează și îți dă imboldul de a-l folosi și de a avea mare grijă de el

Părțile bune

 • caracteristicile tehnice sunt destul de bune pentru un telefon de 150€ și îi permit telefonului să ducă cele mai solicitante aplicații fără poticniri, este un telefon care nu te lasă la greu din acest punct de vedere. L-am testat cu Antutu și am descoperit cu satisfacție că am un telefon mai performant decât mult mai cunoscutul J5 de la Samsung.
 • LED-ul cu rol de blitz de pe spate este foarte puternic
 • Am lăsat la urmă ceea ce m-a impresionat cel mai mult: Androidul, versiunea instalată pe acest telefon se pliază foarte bine pe nevoile mele dar și pe posibilitățile HardWare ale telefonului. Luncher-ul este de asemeni foarte util, având preinstalate câteva funții foarte utile: înregistrare convorbire, apel fals, super screenshot. Meniurile sunt deasemeni dispuse destul de ergonomic, facilitând anumite acțiuni: poți porni lanterna sau camera fără a debloca telefonul, în convorbire apare un meniu care te ajută să:
  meniu apel android Viper V2 I4G

  • înregistrezi apelul,
  • notezi chestii,
  • faci conferințe,
  • cauți contacte în agendă,
  • oprești microfonul,
  • pornești difuzorul,
  • reții apelul în așteptare,
  • deschizi tastatura numerică.

Concluzie personală:
Allview este un brand de încredere, iar produsele din gamele superioare își merită banii.

Acesta nu a fost un articol plătit de nimeni, doar o părere sinceră despre produsele utilizate.

Anunțuri

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s