Copiii merită atenţia noastră!


Câtă atenţie acordăm copiilor noştri?
În zilele noastre timpul parcă s-a comprimat de tot. Nu ne mai ajunge nici pentru noi. Zi de zi suntem acaparaţi de această vâltoare a vieţii. Încercăm să facem rost de bani pentru a ne satisface nevoile. Avem impresia că banii ne aduc fericire. Vrem tot ce este mai bun pentru copiii noştri şi tocmai de aceea ne luptăm să facem cât mai mulţi bani. Ne minţim singuri. În fapt am ajuns să uităm că mai presus de mâncare, haine şi gadgeturi copiii noştri au nevoi de noi.
Circula cu ceva vreme în urmă un banc:
Tatăl vine de la muncă. Copilul îl întreabă:
_ Tati, tu câţi dolari câştigi pe oră?
_ 75 de dolari pe oră, fiule! Îi răspunde acesta mândru.
_ Eu am strâns în puşculiţă 80 de dolari, stai o oră de vorbă cu mine dacă ţi-i dau?

Cam în situaţia asta ne-a adus capitalismul sălbatic în care trăim.
Îmi povestea un tip săptămâna trecută cum l-au sunat de la Poliţie în timp ce era la servici. Nu se întâmplase nimic grav dar copilul de 6 anişori lăsat singur în casă sunase la 112 să-şi reclame părinţii că nu au timp să stea cu el. Tipul mi-a povestit întâmplare cu destul umor însă era vizibil marcat de gestul copilului său.
Lipsa de atenţie din partea noastră le poate aduce copiilor mai multă nefericire decât lipsa banilor. De foarte multe ori realizăm acest lucru atunci când este prea târziu.
În cazurile în care copiii ajung să facă gesturi extreme dăm vina pe sistem, pe anturaj, pe societate când, în fapt ar trebui să realizăm că suntem singurii vinovaţi.
Eu, de bine de rău, petrec câteva ore pe zi cu copilul meu, dar atunci când l-am întrebat ce şi-ar dori cel mai mult de „Ziua Copilului” mi-a răspuns că ar dori să stau mai puţin la calculator. M-am conformat şi tocmai de aceea zilele acestea nu am mai postat articole pe blog.
Azi am primit derogare. Este o cauză nobilă. Trebuie să atrag atenţia şi celorlalţi părinţi asupra acestui aspect al vieţii.
Voi cât timp staţi cu copiii voştri?

Anunțuri

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s