Sunt cazuri foarte bine documentate de testări fals pozitive date de DrugTeste.

În realitate, aparatul DrugTest nu dă erori, el depisteaza anumite substanțe prezente în salivă, de exemplu, dar fără ca aceste substanțe să fie prezente în sânge sau urină. Cum este posibil? Prin ingerarearea anumitor medicamente care deși conțin substanțele interzise, le conțin în cantități destul de mici încât să nu influențeze capacitatea de a conduce.

Mai multe detalii aici:

Problema poate afecta grav bugetul MAI, deoarece persoanele testate Fals Pozitiv, cărora li se suspendă dreptul de a conduce până ce rezultatele IML dovedesc faptul că nu au condus sub influența substanțelor psiho-active (proces care poate dura chiar și câteva luni), dau politia în judecată și obțin pe drept despăgubiri, deoarece lin se interzice în mod nejustificat dreptul de a munci.

Acest aspect este cunoscut de mai bine de un an, dar nimeni nu a făcut nimic pentru a schimba procedurile și acest lucru se poate face destul de simplu:

Dacă testul DrugTest este pozitiv, presupusul infractor trebuie dus la o unitate medicală pentru a se recolta probe biologice, dacă medicul constată că nu exista alte semne clinice din care să rezulte că respectivul șofer este sub influența drogurilor, să i se aplice prezumția de nevinovăție și să nu-i fie reținut a la long permisul.

Dacă ulterior se dovedește faptul că respectivul șofer chiar consumase substanțe interzise, să se înceapă urmărirea penală.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu

  1. Stefan

    Uneori este posibil să indice prezenta unor substanțe, dacă cel testat a luat anumite medicamente.

    Dar pot fi și erori.