Acest articol se adresează în special celor care obișnuiesc să bea 2-3 cafele pe zi, la fel ca mine, deoarece sunt curios dacă sunt singurul pentru care cafeaua de seară are un efect invers decât cea de dimineață!

Care este obiceiul meu de consum în ceea ce privește cafeaua.

De aproape 30 de ani, primul lucru pe care-l fac când mă trezesc este să pun de cafea. Nici la baie nu ajung înainte, nici țigară nu bag în gură până nu apuc să fac prima cafea a zilei.

Mereu îmi fac cafeaua cât se poate de tare, mai tare decât la orice alt espressor, în căni de 200 ml, de aceea îmi pare ciudat când comand o cafea la restaurant și-mi aduce o jumătate de înghițitură 🙂 .

A doua cafea vine după-amiaza, undeva între orele 13 – și 16, dar nu chiar în fiecare zi, ci doar atunci când simt nevoia de a mă delecta cu o cafea bună. Întotdeauna această cafea va fi mai mică, în cești ce 75ml.

Problema este că sunt seri în care sunt atât de obosit, încât nu pot dormi. Dacă nu am dormit destul cu o noapte înainte sau am avut o zi încărcată, am senzația aceea că trebuie să dorm dar nu pot sta liniștit pe pernă. Atunci, îmi mai fac și cafeaua de seară, care mă ajută să adorm!

Nu știu care este explicația, dar folosesc cafeaua de seară pe post de somnifer!

Dacă am de lucru până târziu în noapte și vreau să stau treaz, nu pot folosi cafeaua simplă, trebuie să pun un strop de tărie în ea. Abia atunci devine un energizant care mă ține treaz toată noaptea.

Toate persoanele din jurul meu îmi spun că sunt ciudat pentru că îmi fac cafea pentru a adormi, dar sper că nu sunt singurul și că există o explicație, pentru că nu îmi place ideea că aș fi un ciudat.

Ce efect are la voi cafeaua de seară? Mai există cineva care să folosească cafeaua pe post de somnifer?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 2 comentarii

  1. Alexje

    Eu beau obligatoriu o cafea in fiecare dimineata la 6:30, apoi inca 2 – maxim 3 la munca. Iar seara, la fel, beau o cafea la ora 18:45 +-. Cel tarziu la ora 19. Deci beau mereu 2 acasa, iar la munca 1-2-3 depinde de zile. Alteori, in loc de cafea, aleg o ciocolata calda. Cafeaua are efect laxativ in cazul meu. Acasa pun mereu un cum mare de zahar brun, la munca o beau fara zahar. In ambele cazuri acelasi rezultat :D.
    Aproape niciodata nu beau cafea la restaurant sau la altcineva acasa. Cafeaua o beau doar la mine sau la munca. Fara tigari, nu sunt fumator.
    Daca beau ultima cafea dupa ora 19, adorm destul de greu.

    1. Grig

      Efect laxativ are doar prima cafea, în cazul meu. Având în vedere tabietul de dimineață, nici nu am realizat că poate fi de la cafea 🙂 .
      Îți mulțumesc pentru că ai împărtășit cu cititorii acestui blog tabieturile tale legate de cafea!